top of page
Zoeken
  • Laurens

Waarom een polypropyleen zwembad een topkeuze is

Bijgewerkt op: 8 apr. 2021


Ga je zelf een zwembad bouwen? OPUS Zwembaden kiest heel bewust voor polypropyleen. We zijn ervan overtuigd dat dit materiaal de beste keuze is voor jouw zwemparadijs.


Wat is polypropyleen?

Polypropyleen is een thermoplastisch polymeer en een multi-inzetbare grondstof. Na verhitting kan het elke vorm aannemen. Je vindt het terug in auto-onderdelen, flessen, bloempotjes, boten, medische apparatuur … Het materiaal heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding en is enorm sterk. Je leest het: met polypropyleen haal je kwaliteit in huis. Nu ja, in je tuin.


Een polypropyleen zwembad, een sterke basis

Naast het feit dat het een vrijwel onbreekbaar plastic is, zijn er nog tal van voordelen verbonden aan een polypropyleen zwembad.

Polypropyleen is osmosevrij en van nature uit antibacterieel. Je zwembad is dus heel onderhoudsvriendelijk en blijft langer schoon. Vervuilde polyester zwembadkuipen zijn moeilijker te reinigen waardoor de reparatiekosten gauw oplopen. Dat vermijd je liever.
Kan tegen een stootje

Polypropyleen is een heel duurzaam materiaal. Het is bijzonder slijtvast en krasvrij. Ook chloor, zuren en chemicaliën maken geen kans tegen deze grondstof.


Hoewel we houden van de zon, kan deze krachtpatser ook je zwembad aantasten. Uv-stralen zijn heel krachtig en creëren vlekken. Goed nieuws: polypropyleen is uv-bestendig, waardoor je zwembad niet verkleurt. En een mooi, egaal zwembad is natuurlijk veel leuker om in te zwemmen!


Keuze is reuze

De ideale grootte van je zwembad hangt van verschillende factoren af. Bij OPUS Zwembaden kun je daarom kiezen uit verschillende formaten, maar ook maatwerk vormt voor polypropyleen geen probleem.


Professionele productie

In tegenstelling tot andere zelfbouwzwembaden is een polypropyleen zwembad relatief snel geïnstalleerd. Je hoeft dan ook geen muren te metselen, want de waterdichte kuip gaat voor jou in productie in Zonhoven. Zodra de grondwerken klaar zijn, kan de kuip met een kraan geplaatst worden.Met respect voor Moeder Natuur

Wist je dat een polypropyleen zwembad ook een milieuvriendelijke keuze is? Meer nog: het is momenteel het milieuvriendelijkste materiaal op de markt. De grondstof is voor 99% recycleerbaar. Er komen ook geen schadelijke stoffen vrij tijdens het verbrandingsproces. Win-win!


Een meerwaarde voor je tuin

Met polypropyleen kiezen we voor het betere materiaal. Deze investering haal je er gegarandeerd uit dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.


Een polypropyleen zwembad is een duurzame keuze, want het blijft veel langer mooi en intact. Zo kun jij jarenlang genieten van een duik in het water na een werkdag, een plons met de kinderen en een oase van rust.


De ultieme tip: Koop je polypropyleen zwembad rechtstreeks bij de fabrikant. Zo vermijd je extra kosten.


OPUS Zwembaden produceert hoogstaande polypropyleen zwembaden in Zonhoven. We coachen je tijdens het bouwproces van je eigen zwemparadijs en voorzien je van alle nodige materialen.


Wil je meer weten over polypropyleen zwembaden? Bezoek onze productiehal en showroom.356 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page