top of page
Zoeken
  • Laurens

Acht redenen om zelf een zwembad te bouwen

Bijgewerkt op: 8 apr. 2021

Een zwemparadijs in je tuin dat je zelf mee gecreëerd hebt? Wat een droom! Het kriebelt. De goesting is er. Maar misschien heb je nog een laatste duwtje in de rug nodig om de stap te wagen? Ontdek 10 redenen waarom zelf een zwembad bouwen écht een goed idee is:


1. Budgetbewust doe-het-zelven


Onderschat jezelf niet: wat je zelf doet, doe je vaak beter én goedkoper, zeker als je goed begeleid wordt. Met het geld dat je uitspaart aan installateurs die alles van a tot z installeren of coördineren, kun je vast en zeker leukere dingen doen. Zoals een poolparty organiseren of een trendy zwemoutfit kopen. 😉


2. In jouw (financiële) tempo


Omdat je zelf de touwtjes in handen hebt, bepaal jij de planning. Zowel praktisch als financieel. Je kunt elke fase starten wanneer jij dat wilt en dus de kosten spreiden. Je bent bovendien niet afhankelijk van externen die het bouwproces eventueel vertragen.


3. Doordachte keuzes


Geen overhaaste beslissingen maar weloverwogen keuzes, dat is fijn werken. Je zegt niet te snel ‘ja’ tegen een verkoper in een hectische zwembadmarkt, maar denkt rustig na over de kosten en bekijkt alle mogelijkheden. Zodra het zwembad geplaatst is, bepaal je bijvoorbeeld helemaal zelf of je nu al een afdekking voorziet of nog even spaart.


4. Jouw visie


Zwemmen staat voor veel mensen gelijk aan vrijheid. In je tuin kunnen zwemmen, versterkt dat gevoel alleen maar. Bouw je je zwembad ook nog eens zelf? Dan zijn er helemaal geen beperkingen meer. Als een echte werfleider zorg jij ervoor dat alles volgens plan verloopt. Daardoor is de kans groot dat het uiteindelijke resultaat ook echt is wat jij voor ogen had. No surprises there.


5. All-in-one


Onze aanpak bevat alle stappenplannen en materialen om zelf een hoogwaardig zwembad te bouwen. Verwarming, afdekking, automatische chloordosering … Aan alles wordt gedacht en we gieten het totaalplaatje in een transparante offerte.


6. Weet wat je in huis haalt


Jammer genoeg is de communicatie in de zwembadsector niet altijd even transparant als het water. Het merk van de filter, de technische fiche van de verwarming, de specificaties van de afdekking … Het is niet altijd duidelijk wat het precies inhoudt. Wanneer je zelf je zwembad bouwt met OPUS Zwembaden, weet je exact wat je in huis haalt.


7. Hard werken, hard genieten


Van je eerste zwembaddroom naar de eerste duik: heel het gezin is betrokken bij de bouw van je zwembad. Samen denken jullie na over het geheel en werken jullie aan je eigen zwemparadijs. Wauw! Teamwork makes the dream work.


8. Zo fier als een gieter


Kun je je het al voorstellen? Je legt de laatste hand aan je eigen zwembad en neemt die eerste, welverdiende plons. Onbeschrijflijk. Dit heb jij gerealiseerd. Jouw vakmanschap, jouw daadkracht, jouw zelfgebouwde zwembad.


Zin om zelf je zwembad te bouwen? Vraag je offerte aan en bezoek onze toonzaal en productieruimte.

238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page